Back to Itinerary Download PDF version

SERVICE FLASH

Date:05/08/2022
Section:2
Service:ServiceD

69. Kalle Rovanperä (FIN) / Jonne Halttunen (FIN) - Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid
I think when you go in fifth gear fully off the road you do more than laugh if you get away with it. It felt that I had to push quite hard. The morning was OK and after that I tried to push harder. Even the second pass with the lines of the smaller cars are quite tricky. Let's hope with the starting place we have tomorrow it will be easier for us and see what the weather brings for us.

69. Kalle Rovanperä (FIN) / Jonne Halttunen (FIN) - Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid
Kun menet viitosvaihteella ulos tieltä, vähintäänkin se naurattaa, jos selviät tilanteesta. Tuntui, että piti vaan puskea melko kovaa. Aamu oli OK, ja siitä eteenpäin yritin puskea kovempaa. Toisella ajokerralla linjat pienempien autojen jäljiltä ovat aika kinkkisiä. Toivotaan, että huomisen lähtöpaikalla meillä on helpompaa, ja katsotaan mitä sää vaikuttaa.

Team Manager Team Manager Team Manager Team Manager
[Rich Millener ] In general Craigs pace is looking good. The weather is looking tricky tomorrow so it's not over yet. Huttunen was pushing hard but he's had the fuel pressure issue. It's a lesson lernt in some ways but it's a shame it's taken that form. Pierre had a couple of moments where he had to close his eyes. Adrien seems to have the bad luck, his pace has been very good. We're happy but it's not quite where we want to be overall.

Team Manager Team Manager Team Manager Team Manager
[Rich Millener ] Craigin vauhti vaikuttaa hyvältä. Huomisen sää näyttää arvaamattomalta, joten ei tämä ole vielä ohi. Huttunen puski kovaa, mutta hänellä on ollut polttoaineenpaineongelma. Se tavallaan antoi meille opetuksen, mutta on sääli, että se meni tällä tavalla. Pierrellä oli muutama tilanne, joissa hänen piti laittaa silmät kiinni. Adrienilla on ollut huono onni, mutta ihan hyvä vauhti. Olemme tyytyväisiä, mutta emme ihan siellä missä haluaisimme olla.

Team Manager Team Manager Team Manager Team Manager
[Jari-Matti Latvala] It's great, it's so close between the drivers and it's fantastic to follow. Hyundai have been very strong and we're in a good position to fight for the victory tomrrow. I was out spectating so I didn't see Kalle and saved myself a heart attack! It's scarey at 160kph and you see the trees coming up. When the driver is laughing you know the confidence is there. The rain can be heavy when it comes and can affect things, particularly on the second run of the stage where it can be muddy and the water can stay in the ruts. Kalle is good in wet conditions. I'm really happy with EP, he started to be confidently faster than Ott and it's a good thing for tomorrow.

Team Manager Team Manager Team Manager Team Manager
[Jari-Matti Latvala] Hyvin menee. Kuljettajien kisa on tiukka, ja sitä on fantastista seurata. Hyundai on ollut tosi vahva, mutta me olemme hyvissä asemissa taistelemassa voitosta huomenna. Olin ulkona katsomassa enkä nähnyt Kallen tilannetta, ja säästyin sydänkohtaukselta! On pelottavaa 160 km/h:n vauhdissa, kun näet puiden lähestyvän. Kun kuljettaja vain nauraa, tiedät, että itseluottamus on tallessa. Sade voi olla rankkaa ja voi tulla vaikuttamaan asioihin varsinkin toisella ajokerralla, kun voi olla mutaista ja vesi voi jäädä uriin. Kalle on hyvä märällä kelilllä. Olen tosi iloinen E-P:n suorituksesta. Hän alkoi olla itsevarmasti nopeampi kuin Ott, ja se on hyvä juttu huomisen kannalta.

33. Elfyn Evans (GBR) / Scott Martin (GBR) - Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid
We've been changing quite a lot on the car, the feeling was better on the last two stages. The feelings improved as we've gone on. I think you have to take everything you can. Kalle has been in the worst position being first on the road, the longest day in terms of kilometers - a big day ahead. I'm not too familiar with a lot of water, some of them can get more grip when they are damp and others can get quite greasy.

33. Elfyn Evans (GBR) / Scott Martin (GBR) - Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid
Olemme tehneet autoon aika paljon muutoksia, ja tuntuma oli parempi kahdella viimeisellä pätkällä. Fiilis on parantunut matkan edetessä. Pitää ottaa irti kaikki mitä saadaan. Kalle on ollut huonoimmalla paikalla keula-autona. Huominen on iso päivä - pisin päivä kilometreissä mitattuna. En ole niin tottunut kovin vetiseen keliin. Joillakin pätkillä pito voi olla parempi, kun ne ovat kosteita, mutta jotkut voivat olla aika lipsakoita.

18. Takamoto Katsuta (JPN) / Aaron Johnston (IRL) - Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid
I'm really enjoying a fight especially with Craig. Gaps are really small but it's really hard to make up the gaps as they are really high speed, you need to push otherwise you are losing time and if you push too hard you lose time. I need to push and be smart. Confidence is getting better and better. The car felt very, very good but the last stage was the most committed.

18. Takamoto Katsuta (JPN) / Aaron Johnston (IRL) - Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid
Nautin taistelusta erityisesti Craigin kanssa. Erot ovat tosi pieniä, mutta niitä on vaikea ottaa kiinni nopeilla pätkillä. Pitää puskea, tai häviät aikaa, ja jos pusket liian kovaa, häviät aikaa. Minun pitää kuitenkin vaan puskea ja olla fiksu. Itseluottamus paranee koko ajan. Auto tuntui tosi hyvältä, mutta viimeisellä pätkällä vaadittiin eniten sitoutumista tekemiseen.

4. Esapekka Lappi (FIN) / Janne Ferm (FIN) - Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid
I said this morning that we are not really on the limit. I stepped up a bit with the speed and there has not been any moments. Still it is pretty clean so that's good. More agressive braking into the junctions, I brake later and they were just perfect. I was really laughing sometimes. Let's see how it goes with the weather. Tomorrow you see the true potential of our car. Kalle has been opening the road and been doing very well, when he has the same starting position as the others, everyone has to watch out.

4. Esapekka Lappi (FIN) / Janne Ferm (FIN) - Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid
Sanoin aamulla, että emme ole ihan limitillä. Kiristin vähän vauhtia, eikä ole ollut varsinaisia tilanteita. Puhtaasti vielä on tultu, ja se on hyvä. Agressiivisempaa jarruttamista risteyksiin. Jarrutin myöhemmin, ja se toimi täydellisesti. Välillä ihan nauratti. Katsotaan mitä sää tuo tullessaan. Huomenna nähdään meidän auton todellinen potentiaali. Kalle on avannut tietä ja pärjännyt hyvin. Kun hänellä on yhtä hyvä lähtöpaikka kuin muilla, muut saavat varoa.

 
System by YNiL